dinsdag 1 juli 2014

Nieuwe website OUT! Vakantiehuizen

Dit jaar bestaat OUT! Vakantiehuizen 15 jaar. Dat vieren ze met o.a. een geheel vernieuwde website: OutVakantiehuizen.nl.

In 1999 zag de eerste website van OUT! Vakantiehuizen het levenslicht. Met de toen al realtime boekbare en database georienteerde website, bekend geworden onder de verkorte url www.outvak.nl, werd in de periode de 1999-2004 de basis van de huidige organisatie gelegd.

In 2004 waren de 'Outvakkers' er als de kippen bij om als eerste het wereldwijde kwaliteitslabel '.travel' als webextentie te mogen voeren en bereikbaar te zijn met het adres www.out.travel.

Deze .travel-aansluiting is de afgelopen 10 jaar bepalend geweest voor de huisstijl van OUT! 'Travel' Vakantiehuizen en de look op het internet. In dezelfde periode heeft het van oorsprong Amerikaanse .travel-initiatief echter niet de gewenste ontwikkeling doorgemaakt. Zeker in Nederland is het niet de extentie-geworden waarmee zoals beoogd, erkende reisorganisaties zich in één opslag zouden kunnen onderscheiden. Belangrijke marktpartijen zoals een ANVR werden weliswaar bereikbaar als anvr.travel maar het .travel-domein werd zelden het hoofdomein.

OUT! Vakantiehuizen ontwikkelde zich ondertussen niet zo zeer in de (travel-)breedte maar meer en meer in de diepte: een specialist in het contracteren van vakantiehuizen ten behoeve van de eigen direct selling maar ook ten behoeve van concullega's.

De ontwikkeling van dat specialisme en de achterblijvende marktpositie van het .travel-initiatief heeft OUT! doen besluiten om in 2014, het jaar van haar 15 jarige jubileum, verder te gaan met een compleet nieuwe website OutVakantiehuizen.nl. Daarmee is niet alleen de 'Look & Feel' weer helemaal aktueel maar sluit de website ook naadloos aan bij de OUT!-specialisatie: de verhuur van vakantiehuizen. De techniek achter de website maakt het mogelijk dat vakantiehuizen eenvoudig met (internationale) partnersites uitgewisseld kunnen worden. Een ongekende hoeveelheid detailinformatie van een vakantiehuis is daartoe marktconform gestructureerd (huisbeschrijvingen, reviews, beeld enz.) en uiteraard is de reserveringsplanning realtime toegankelijk en al dan niet automatisch middels diverse koppelingen voedbaar.

Neem als vakantieganger op zoek naar een leuk vakantiehuis of als verhuurder maar eens een kijkje: OUT! Vakantiehuizen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten