dinsdag 26 mei 2015

Deurne heeft OUT! Vakantiehuizen-gast veel te bieden

Dit voorjaar heeft het Noord-Brabantse Deurne een prominent plaatsje veroverd op de lijst van populaire dichtbij-bestemmingen van OUT! Vakantiehuizen. De toeristisch aantrekkelijke gemeente, denk aan het aangrenzend nationaal park De Grote Peel, zette de toon met een aantal, meestal gratis toegankelijke evenementen voor jong en oud. Een drietal familiegroepen uit de grote vakantiehuizen van OUT! in Vlierden, het naburige Asten en Someren, alsmede enkele OUT!-boekers van het Vlierdense vakantiepark De Bikkels, genoten er van.

Lichtjesoptocht
'Hei Light'- Parade Deurne 2015
Aan het einde van de wintertijd beet de Deurnese wijk St.Jozefparachie, 'de Hei' in de volksmond, het spits af met de Hei Light Parade, een indrukwekkende lichtjesoptocht. Publiek maar ook deelnemers kwamen van ver!
  
Royal Music Night 
In de afgelopen koningsnacht genoten met de OUT! Vakantiehuizen-gasten nog duizenden muziekliefhebbers van een gevariëerde, gratis toegankelijke,  Royal Music Night. Locale en nationale vocalisten waaronder Berget Lewis, Leona Filippo en good old Danny Christian, wisten met een fantastische live begeleiding door het groot
Royal Music Night 2015
orkest van de Koninklijke Harmonie Deurne de sfeer er dusdanig in te zetten, dat voor vele bezoekers een individuele after party in de gezellige café's rondom de markt, een vanzelfsprekendheid was.

Live bands met Hemelvaart en een leuke Pinkstermarkt 
Ook op Hemelvaartsdag was het goed toeven in Deurne. Her en der in het gezellige centrum werden podia geboden aan diverse bands. Op eerste Pinksterdag combineerde Deurne een koopzondag met een gezellige markt, verspreid door het hele centrum.
Die opzet, in combinatie met enkele leuke attracties voor de kinderen, leidde tot een aantrekkelijke looproute en gezellig drukke terrassen.

Oldtimers 
Op tweede Pinksterdag organiseerde de Deurnese Oldtimer Club een geslaagd oldtimertreffen.
Oldtimer-treffen Deurne 2015
In de ochtend verzamelden de deelnemers zich op het gezellige marktplein. Een leuk scenario voor de liefhebber maar natuurlijk ook om de nodige nostalgische herinneringen van 'Thuis heb ik nog een ansichtkaart...' op te halen. Want jawel, over dit Deurne hebben wij het, het Deurne zoals door Wim Sonneveld bezongen in 'Het Tuinpad van mijn vader'.
Rond het middaguur vertrok de bonte stoet oldtimers voor een toertocht door de Peel. De gasten van OUT! Vakantiehuizen zullen vanuit hun wandelbeleving of ervaring op de tourfiets, mountainbike of zelfs te paard, kunnen beamen dat de Peel zich daar uitstekend voor leent. De streek kenmerkt zich door goed ontsloten en bewegwijzerd bos, veenmoeras met fraaie vennen, afgewisseld door agrarische gronden en karakteristieke dorpjes als Griendtsveen en Helenaveen.

Aantrekkelijke dichtbij-bestemming 
Efteling en met name Toverland in de nabije omgeving
Het zijn niet alleen dit soort evenementen, het aantrekkelijke winkelaanbod, de gezellige horeca en de fraaie natuur van dit DAS-gebied (Deurne-Asten-Someren), die de OUT!-vakantiehuizen in deze vakantieregio zo aantrekkelijk maken.  Met name de meergeneratie-gasten van de grote vakantiehuizen roemen ook de centrale ligging ten opzichte van Toverland en zelfs de Efteling.


Even zoveel gasten geven echter aan vooral direct rondom het OUT!-vakantiehuis te recreëren. Dit benadrukt dat deze vakantiehuizen in Vlierden, Asten en Someren, short break-bestemmingen bij uitstek zijn. De meest populaire activiteiten zijn dan: het maken van boswandelingen, het rijden van enkele mountainbike trails, een bezoek aan het Peel- & Klokmuseum te Asten (ANWB-Uitje van het jaar 2014), een bezoek aan nationaalpark De Grote Peel (Ospel) en een bezoekje aan recreatieplas Oostappen (Ommel)/subtropisch zwemparadijs Meerdal (Sevenum) of één van de drie zwembaden van Deurne, Asten en Someren.

Gastvrije dorpen blijven actief

Ondanks zoveel recreatieve mogelijkheden blijft de regio bijzonder actief met het organiseren van
nieuwe evenementen. Zo staat op het programma: 4/5 juli Kennedymars (Someren), 28 t/m 30 augustus De Nacht van het Witte Doek (filmfestival Deurne) en van 11 december-3 januari  IJsfestijn (gezellige schaatsbaan met aanverwante activiteiten op de Deurnese markt).

Overnachtingsmogelijkheden voor met z'n tweetjes of groep van 10, 14 of 16 personen vindt u  op www.outvakantiehuizen.nl
Welkom in Brabant!

1 opmerking:

  1. Binnen een straal van 15km vind je ook nog OUT! Vakantiehuizen in Gemert (http://www.outvakantiehuizen.nl/nederland/brabant/de-peel/vakantiehuis/8-personen/gemert/nl-nb-0048), Leunen (http://www.outvakantiehuizen.nl/nederland/limburg/vakantiehuis/6-personen/leunen/nl-lb-0016) en Merselo (http://www.outvakantiehuizen.nl/nederland/limburg/vakantiehuis/20-personen/merselo/nl-lb-0037)!

    BeantwoordenVerwijderen