vrijdag 28 februari 2014

Geen fietsvakantie, maar fietsen op vakantie vanuit uw vakantiehuis!

Dit weekend wordt, voor iedereen die geen carnaval viert, de fiets- en wandelbeurs in de Rai in Amsterdam gehouden. Wij Nederlanders nemen graag onze fietsen mee op vakantie. Met bestemming vakantieland Nederland is dat behalve in het uiterste zuiden natuurlijk ook geen enkel probleem. Ga je verder weg dan is de keuze voor wielrenfiets of de mountainbike vaak logischer. Maar ook op heuvelachtige bestemmingen in bijv. België, Frankrijk en Kroatië kunt u vanuit uw vakantiehuis gewoon met de tourfiets fietsen. Als u maar even weet waar u moet zijn!


De Belgische Ardennen zijn bij uitstek een bestemming voor de mountainbikers. Maar de laatste jaren zetten onze zuiderburen ook in op de tourfietsers. Heel veel voormalige spoorlijnen en jaagpaden zijn omgezet tot wegen voor "langzaam verkeer". Middels het Ravel project zijn unieke fietspaden tot stand gekomen over bijv. de voormalige spoorlijn langs de Hoge Venen (uw vakantiehuis), met een stukje Duitsland erin. Vanuit Zuid Limburg of uw vakantiehuis in Richelle-Visé kunt u de Ravel nemen langs de Maas richting Luik! Maar er zijn er nog veel meer. Prachtige routes door de natuur met toch veel toeristische bezienswaardigheden.

Maar ook in Frankrijk neemt de belangstelling voor het tour- en recreatiefietsen toe. Zo kan je je in Parijs middels een prachtig fietsen systeem verplaatsen. Vanuit Zuid België, ten zuiden van Dinant fiets je zo de grens over  de Franse Ardennen in. Daar neemt u de Voie Verte Trans'Ardennes, een prachtige fietsroute langs de Maas (Meuse). Maar ook in de naburige regio's Thiérache en Picardie wordt veel aan het fietstoerisme gedaan. Traditioneel zijn er natuurlijk de rivieren waarlangs gefietst wordt, met de Loire voorop. Maar ook langs bijv. de zuidelijk Lot zijn stukken te vinden waar je prima kunt fietsen, bijv, bij Vakantiepark Port Lalande.
Een heel bijzondere route is dan weer die langs het Canal des deux Mers, welk de Atlantische kust verbindt met de Middellandse zee. Een fietstochtje van bijv. Bordeaux naar Toulouse is een leuke uitdaging!

Fietsen in Kroatië? Ja hoor. Met name het schiereiland Istrië zet in op de fietsende toerist, met een uitgebreid Netwerk van fietspaden. In de lokale toeristenburo's kunt u overal kaarten verkrijgen. Let wel, zo hier en daar moet u hier nog wel een beetje doortrappen, dus een paar versnellingen zijn welkom. Verken dan ook het schiereiland Kamenjak, een prachtige natuurgebied met waanzinnige uitzichten over zee! 

Meer weten? Kijk gerust op onze fietspagina, of neem contact op voor een persoonlijk advies. Wij weten waar u moet zijn!

maandag 24 februari 2014

Krokusvakantie in de zon, vakantie boeken naar de zon!

Het is maandagmorgen en bij ons in Brabant schijnt de zon! Heerlijk! De Olympische wintersporters komen straks terug voor de huldiging in Drenthe van hun geweldig prestaties in Sotsji en wij verwachten temperaturen vanmiddag tot wel 15 graden. Je zou de neiging krijgen om gewoon lekker in het zonnetje te gaan zitten vanmiddag!

En dat mooie weer komt dan goed uit, want een groot deel van Nederland  viert deze week krokusvakantie! (en ze zijn er inderdaad, de krokussen en sneeuwklokjes). De eerste berichten uit de skigebieden zijn ook binnen. Zo schijnt de zon in Les Sybelles in de Franse Alpen en ligt er gelukkig volop sneeuw. Onze klanten vermaken zich prima!
Krokusvakantie met zon en sneeuw in Les Sybelles in de Franse Alpen
Officieel zijn de krokusvakanties na deze week voorbij, maar in de praktijk heeft heel Brabant en Limburg volgende week nog vrij. Wij vieren carnaval, ook bij OUT! Vakantiehuizen!

Mocht u echter niet zo'n carnavals liefhebber zijn, dan vindt u voor die week vast nog wel een leuke en betaalbare Last Minutes of vakantiehuis aanbieding naar bijvoorbeeld Drenthe of Friesland!. Of, en die zijn er ook, u vindt carnaval wel leuk, nou dan weet OUT! Vakantiehuizen hier in Brabant of Limburg  vast nog wel een leuk vakantiehuis voor u te vinden! U bent welkom!

Maar zo'n weekje vakantie kunt u natuurlijk ook gebruiken om u eens te oriënteren op een andere vakantie. Gezien uw activiteiten op het internet afgelopen weekend zijn Italië en Kroatië populair. Wij wijzen u toch ook graag op vakantieland Spanje. Heel mooie betaalbare vakantie accommodaties en ook het vakantieleven in Spanje is voordelig (wat kun je daar lekker eten voor weinig...). Surft u gerust rond op de website van  OUT! Vakantiehuizen  en voor vragen kunt u altijd chatten, mailen of bellen. Wij staan u graag ter woord en belangrijker, wij weten heel veel over onze vakantie bestemmingen en over onze vakantie accommodaties!