donderdag 16 juni 2016

Zomervakantie 2016 De zeven beste Vakantiehuis - IdeeënHet heeft even geduurd, ja ik ben ook altijd laat, maar het is gelukt, ik heb zelf mijn zomervakantie geboekt bij OUT! Vakantiehuizen! Of eigenlijk heeft mijn 11-jarige dochter dat gedaan. Op de I-pad. Tegelijk maar ff testen of de reserveringsprocedure voldoende duidelijk en snel is. Maar ze heeft er geen 10 minuten over gedaan om 2 vakantiehuizen te boeken, dus dat zit wel snor!
Ik had de voorselectie gedaan (de voorwaarde van de kinderen beperkte zich tot: een zwembad!)
2. Een appartement direct aan het Lago Maggiore
3. Een villa met zwembad in Spanje, Costa Blanca,
4. Op de boer (met zwembad) in Catalonië (Barcelona, Montserrat)
5. Een riant bungalowpark met zwembad in de omgeving van Carcassonne (Frankrijk)
6. Een vakantiepark met zwembad aan de  Atlantische Kust in Les Landes, direct aan een recreatiemeer.
7. Een vakantiepark aan de Normandische Kust met zwembad, bezoek landingsstranden ect. 
Ze waren er vrij snel uit. Liever niet zo heel ver, vliegen hoeft ook niet, en iets te doen hebben.
We gaan een week naar de Atlantische zuidkust van Frankrijk en dan op de terugweg nog een paar dagen naar Normandië. Voor de 1e week heb ik al gezien dat er een zeilschool om de hoek ligt op het grote recreatiemeer van Lacanau (2000 km2), waar we in de ochtend kunnen leren zeilen. 
Nu nog een beetje wind.. Verder beetje fietsen (natuurgebieden te over), strand en voor manlief moeten we natuurlijk nog even de Medoc in (wijnproeven). 
Omdat ik op zaterdag in het hoogseizoen reizen in Frankrijk zoveel mogelijk wil voorkomen, rijden we op vrijdag Parijs alvast voorbij. Gaan we 's middags even naar Versailles, want gek genoeg ben ik daar nog nooit geweest. 
Op de terugweg dus naar Normandië. Alhoewel de interesse voor WOII wat begint te slinken bij mijn tienerzoon (de fascinatie ligt op dit moment bij de 14e eeuw...), vinden we de landingsstranden toch een must. Vooraf misschien The Longest Day of Saving Private Ryan nog ff kijken. Ach, en Normandië is sowieso een heerlijke regio, Honfleur, lekker eten drinken.... Ik heb trouwens bij het park in Normandië een vakantie-idee toegevoegd, waarmee je een volle week vult met activiteiten!

Fijne vakantie! Groet, Henriëtte Groot Kormelink, vakantie(huis)selecteur bij OUT! Vakantiehuizen