dinsdag 25 november 2014

Top 7 voordelige mooi weer meivakanties!

Heel veel Nederlanders hopen er op of gaan er naar op zoek, mooi weer in de meivakantie. En omdat de meivakantie voor velen toch een tweede vakantie is, is het erg mooi meegenomen als het een goedkope meivakantie wordt. En dan kun je natuurlijk hopen op mooi weer in Nederland, en dat is helemaal niet onmogelijk, maar iets verder zuidwaarts biedt vaak meer zekerheid. Reden om toch die voordelige lowcost airline naar Spanje of Italië te boeken. Overigens biedt geen enkele bestemming zekerheid, want ik herinner me nog een meivakantie in Toscane waarbij het water me de hele week door de sandalen liep.....


Een van de Out! accommodatieverschaffers in Frankrijk kwam echter speciaal voor onze meivakantie met een mooie aanbieding. Omdat de periode in Frankrijk toch een laagseizoen periode is, mag u naar 7 verschillende bestemmingen in Zuid Frankrijk reizen met 50% Korting. Effectief betekent dat een week huur van 120,- tot 200,- euro  voor een week van 2 tot 9 mei 2015 voor een bungalow of chalet op een kleinschalig, kindvriendelijk vakantiepark met zwembad. Sommige aan zee andere à la campagne. En dan bent u met het hele gezin onder de pannen. Moet u er natuurlijk nog wel zelf naar toe rijden.

Nou, dat klinkt als muziek in de oren, vonden ze ook bij mij thuis. Maar waar moeten we nu naar toe voor het allermooiste mei-vakantieweer in Frankrijk? Ik heb een top 7 gemaakt!

1.Provence - Côte d'Azur
Het allereerste vakantiepark ligt in de Provence, aan de Côte d'Azur. Absoluut uw beste keus als u alvast wilt genieten van voorzomer weer. 20-tot zelfs 25 graden in de meivakantie is hier geen uitzondering. 1264 km. van Utrecht.

2.Cap-d'Agde: 1254 km.
3.Toreilles-plages: 1339 km
4. Cebère: 1393 km
De top 2 t/m 4 liggen alledrie in de Languedoc Roussilion en dan ook alledrie heel dicht bij de kust van de Middellandse zee. Dit zorgt ervoor dat ook deze 3 vakantieparken profiteren van het zachte, zon-rijke Middellandse zee klimaat. Een hele goede 2e bestemming dus!

5. Ardeche, Barjac 1110 km.
Barjac ligt helemaal in de zuidelijke Ardeche, eigenlijk al in de Gard en ook hier profiteert men nog van het Middellandse zee klimaat! Het ligt natuurlijk toch een stukje dichterbij Nederland, dus dat is een voordeel voor een weekje vakantie. Voor als u de voorkeur heeft voor kanoën boven de zee!

6. Dordogne, Gramat-Rocamadour 1000 km.
Op nummer 6 een bestemming in het hartje van de Dordogne, dichtbij heel veel interessante bezienswaardigheden. Maar het weer is gewoon wat onzekerder in mei! Voordeel is wel dat er hier evengoed genoeg te zien en te beleven valt.

7. Dordogne-Lot 1115 km.
Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het hier ook in de zomer nog best frisjes kan zijn... Maar dat is eerder uitzondering dan regel! En voor de echte vissers, want daarvoor is dit de perfecte locatie, maakt dat natuurlijk niet uit!