vrijdag 1 juli 2011

Eerste Hulp Smart Phone

De eerste zomervakantie's zijn begonnen. Miljoenen vakantiegangers trekken Europa in. Ruim een derde met de smart phone. De afgelopen periode verschenen in de media diverse berichten over de voor- en nadelen van het smart phone-gebruik over de grens. Met dit artikeltje willen we U een aardig voordeeltje niet onthouden: de ook offline funktionerende EHBO-app.

De smartphone-gebruiker hoeft natuurlijk niet op de algemene voordelen van zijn/haar telefoon te worden gewezen. Laten we ons daarom beperken tot de waarschuwing om tijdens Uw buitenlandse vakantie het automatisch updaten van apps te deactiveren en de ook  funktie 'data roaming' uit te zetten. Daarmee wordt voorkomen dat alleen al op de achtergrond dure MB's worden gedownload. Tenzij U bijv. een voordeliger vakantie-/buitenlandbundel van Uw provider heeft afgenomen, is het beter om het internetgebruik vervolgens te beperken tot de momenten waarop van voordelige of gratis wifi-netwerken gebruik kan worden gemaakt. Providers zijn weliswaar verplicht om de mobiele internetter in het buitenland te waarschuwen zodra 50MB dataverkeer wordt bereikt maar dan is de rekening provider-afhankelijk ook al opgelopen tot gemiddeld zo'n 75 euro.

Mede daarom funktioneert de EHBO-App die gratis beschikbaar wordt gesteld door Agis Zorgverzekeringen ook zonder dat er internetverbinding nodig of überhaupt beschikbaar is. Dit EHBO-naslagwerkje voor Androidtelefoons en iPhones bevat tevens een een klein medisch woordenboek (7 talen).  OUT! Vakantiehuizen sluit zich daarom helemaal aan bij de aanbeveling zoals die eerder al in het NRC Handelsblad te lezen was. Meer informatie en downloaden: http://www.out.travel/nl/vakantiehuizentraveltip.htm

donderdag 30 juni 2011

Krantenkoppen

In het digitale vakantiekrantje van vandaag zien we aangaande onderzoeksresultaten van Kuoni en Family Fun Travel twee koppen onderelkaar: 'Als je je kind kwijt raakt op vakantie' en daaronder 'Wat zoeken we op vakantie?' Het antwoord op de laatste vraag lijkt dan voordehandliggend. Het antwoord luidt echter: liefde en welzijn.

Heeft dit te maken met dat het eerste artikel overgenomen is uit de Nederlandse Telegraaf en het laatste uit het Belgische Het Laatste Nieuws? De Telegraaf meldt de toename van het aantal kinderen dat op het strand e.d. de weg kwijtraakt. Dit waren in 2010 officieel 971 ten opzichte van 291 in 2009. Mede daarom is door de Reddingsbrigade gisteren een landelijke 06-polsbandjesaktie gestart. Via de posten van de brigade zijn in totaal 200.000 bandjes beschikbaar.

Loopt Nederland hier achter op België, behoeft de Belg zich geen zorgen meer te maken om zijn/haar kind en wijdt de Belg zich volledig aan de vakantieliefde? Toch niet. Een 'vakantieliefde' is voor 10% van de Nederlanders tegen slechts 6% procent van de Belgen aan de orde. Of het wat wordt tussen de verschillende nationaliteiten? Dat wordt met 25% Nederlandse mannen die zich storen aan topless zonnen en 42% Belgische vrouwen die met rust gelaten willen worden een onvoorspelbaar proces van 'trial and error'.

We sluiten daarom af met 'voor ieder een bijzonder vakantiehuis': van vakantiehuizen voor ongestoord naturisme http://www.out.travel/web/out.web/hsnw/park2.htm?t=nl&p=451 tot 'kindvriendelijke vakantiehuizen Karakteristiek als van OUT!': http://www.out.travel/nl/vakantiemetkinderen.htm.
Beide uitersten te uitgesproken? Kijk dan eens naar onze romantische vakantiehuizen voor met z'n tweetjes op bijv. onze bestemmingen in Nederland: http://www.out.travel/web/out.web/hsnw/land1.htm?t=nl&l=NL&p=0&r=-&lbl=roma&lh=1