woensdag 23 april 2014

3 onontdekte vakantie regios in Frankrijk!

Heb je Frankrijk wel een beetje gezien? Alle vakantie highlights voorbij zien komen? Wijn geproefd in de Elzas, geskied in de Alpen, op het strand gelegen aan de Côte d' Azur (Provence),  De Mont Ventoux beklommen, de Ardeche met de kano bedwongen, foi gras gegeten in de Dordogne, gewandeld in de Pyreneeën gefietst en kastelen gezien in de  Loire, Champagne gedronken in de Champagne, Euro Disney gedaan en de landingsstranden bezocht in Normandië?

Tja, nee, dan heb je het wel gezien.... NIET!

Er zijn in Frankrijk nog heel veel, bijna  "onontdekte" regio's en attracties over!

1. De Thiérache. Deze onontdekte Achterhoek van Frankrijk ligt ingeklemd tussen de Franse Ardennen (Ardennen in Frankrijk? Jawel!) en de Picardië. Behalve een prachtige omgeving om te wandelen, te fietsen en te kanoën is het ook de vakantiestreek van de karakteristieke vakantiehuizen! En een uitvalsbasis voor heel veel uitstapjes. Meer weten lees de blog van inkoper Henriette!


2. Côte d'Opal. Nooit van gehoord? De Franse Opaalkust ligt echter net om de hoek bij België. Na de, toch ietwat saaie, zandstranden van België en Nederland is de kustlijn in Frankrijk gelijk een stuk gevarieerder. Met rotspartijen, de Cap de griz-nez, Cap de blanc-nez, historische badplaatsen en een prachtig glooiend achterland, wordt de Noord Franse Kust hier in Nederland echt onderschat!

3. Charente-Futuroscope
Net onder de Vendee, aan zuidkant grenzend aan de rivier de Gironde ligt de Poitou-Charente. Niet van de wijn  of champagne, maar van de cognac! Met eilandjes als Ile de ré  en Ile d'Oléron, havenstad La Rochelle en vestingstad  Angoulême een zeer gevarieerde regio. Met misschien wel als hoogtepunt attractiepark Futuroscope!

Er zijn er natuurlijk nog veel meer, de stoere regio van het Katharenland bijvoorbeeld. Maar daarover de volgende keer graag meer!