woensdag 9 april 2014

Paasvakantie-Meivakantie III: Vlaanderen of Normandië

De vakantie in het voorjaar, en met kinderen wordt dat al snel de paasvakantie of de meivakantie (alhoewel, een lekker lang weekend met hemelvaart of pinksteren kan natuurlijk ook) is vaak een wat actievere vakantie. Zon en zee brengen nog niet overal voldoende warmte dus gaan we wat doen in een actieve vakantie of juist wat ontdekken. En juist dan is een vakantiehuis, bungalow of appartement, waar u niet aan andermans tijden gebonden bent, de perfecte accommodatie.

Natuurlijk kan je van alles doen, wandelen, fietsen, vissen, naar Barcelona, naar Pompeï, zeg t maar! Maar wat ga je nu doen in Normandië of Vlaanderen? En wat hebben die twee vakantiebestemmingen met elkaar te maken? In 2014 zijn beide vakantieregio's herinneringsgebieden aan de Wereld Oorlogen.

Het begin van Wereld Oorlog I (WOI) in 1914 is dit jaar 100 jaar geleden. Overal in Vlaanderen worden diverse herdenkingen en activiteiten georganiseerd die ons helpen herinneren aan oorlog waar velen van ons zo weinig van weten, omdat Nederland een beperkte rol speelde. Wellicht is het leuk vooraf de nu op TV uitgezonden serie '14-18 Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog’, of met kinderen nog beter, de afgelopen zondag bij de NTR begonnen serie ‘Kleine handen in een grote oorlog’ te bekijken .
Maar niets gaat boven een echt bezoek aan Vlaanderen. Natuurlijk musea (In ieder geval even in Ieper het Flanders Fields Museum bezoeken) en begraafplaatsen te over, maar met kinderen is het heel leuk om de landschapsites te bezoeken, daar waar het echt is gebeurd. Zo bezoekt u in Bayernwald een stuk van het Duitse loopgraven stelsel (of de Belgische dodengang bij Diksmuide), bunkers, kraters of het sluizencomplex Ganzepoot. Op www.flandersfields.be heel veel informatie.
Om het naast een interessante vooral ook een ontspannende, vrolijke en voordelige vakantie te laten zijn adviseren wij u deze prachtige appartementen aan zee en strand!

In Normandië vindt je de landingstranden van de Wereld Oorlog II (WO II). Omaha, Utah, Gold, Sword en Juno Beach zijn in Normandië landings stranden waar de Engelsen, Amerikanen en Canadezen in juni 2014 70 jaar geleden op  D-day aan wal kwamen. Vanaf Arromanches (museum 360) kun je een route volgen langs de stranden, langs de grote Amerikaanse begraafplaats in Colleville sur Mer (waar wij u  direct aan Omaha Beach een leuk vakantiepark  aanbieden) tot aan het bezoekerscentrum op Juno beach. Wilt u met de kinderen maximaal 1 museum aandoen, kies dan voor  Le Mémorial in Caen.