donderdag 3 april 2014

Paasvakantie-Meivakantie II: Een vakantiepark!

De meivakantie is eigenlijk een vakantie van de kinderen. Een schoolvakantie. En natuurlijk kun je dan, omdat het voor-seizoen is, profiteren van voordelige vliegtarieven en de voordelige accommodaties aan bijv. de Middellandse zee, een villa met zwembad end. Maar als je het de kinderen vraagt, dan hoeft het eigenlijk allemaal niet zo ingewikkeld, gewoon een vakantiepark of bungalowpark, met natuurlijk een zwembad en wellicht het strand of een bos om hutten te bouwen.

Bungalowparken en vakantieparken zijn er natuurlijk te over, in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Kroatië. Voorkomend uit onze achtergrond van particuliere vakantiehuizen heeft OUT! Vakantiehuizen ervoor gekozen om u vooral kleinschalige vakantieparken aan te bieden, met toch heel veel faciliteiten voor de kinderen. Enerzijds geen mega-vermaak-complexen, maar wel met een zwembad, speeltuin, springkussen end. voor de kinderen. Anderzijds zijn de vakantieparken zo kleinschalig dat u heel snel een overzicht heeft, vaak volop ruimte heeft rondom uw eigen accommodatie en waar u meestal ook uw auto of motor op uw eigen stoep kunt parkeren (alhoewel wij ook een aantal autovrije parken hebben).

Als de kids mogen kiezen, dan blijven de meesten gewoon het liefst hier ergens in de buurt, Nederland, België, Duitsland net over de grens...Frankrijk als vakantiebestemming is met de auto wel zo'n beetje de max.

Wat is leuk?
In Nederland? Vakantiepark De bronzen emmer. Dit bungalowpark heeft namelijk een overdekt zwembad, en dat is voor de paasvakantie of meivakantie toch wel heel erg meegenomen. 

In België? Ligt eraan of u naar de zee wilt of toch de Belgische Ardennen in! Kiest u voor de Belgische Ardennen, dan moet u ook echt in het bos gaan zitten, en dan kies ik voor Vencimont. Aan de Belgische kust zijn een drietal plaatsen die eruit springen, De Panne, Knokke en De Haan.

In Duitsland? Ferienpark Himmelberg op de Hunsrück (Eifel). Ook hier kunt u terecht voor een overdekt zwembad, maar ook de Erbeskopf (berg) met de zomer-rodelbahn is een belevenis an sich voor de kinderen.

In Frankrijk? Hmm... Moeilijk kiezen.. We hebben een aantal heel kleinschalige sympathieke chaletparkjes in de kastelenstreek Loire, enkele kwalitatief zeer hoogwaardige, Nederlands beheerde vakantieparken in het zuiden en dan is er natuurlijk nog de Middellandse zee... Voor de meivakantie kies is dan toch voor Village les Abricotiers, aan de zee in de Languedoc-Roussilion, waar u in de meivakantie al mooi weer zou moeten hebben.

Toch verder weg? Ach ook in Italië weet ik nog wel een heel mooi plekje. En in Kroatië.... en in Spanje...
Bel of mail me maar!