donderdag 13 maart 2014

Een vakantiehuis aan een meer

Als wij Nederlanders denken aan een vakantiehuis aan een meer, dan roept iedereen  de Italiaanse meren in Noord Italië, met name het Garda meer! En dat is een prachtig recreatiemeer. Maar er zijn er natuurlijk toch nog wel wat meer! Natuurlijk in Noord Italië, maar wel eens gedacht aan Karinthië in Oostenrijk of aan Mayo in Ierland? Of dichter bij huis in Friesland. Zelfs in de Belgische Ardennen en in Frankrijk biedt OUT! u een aantal vakantiehuizen,  zomaar direct aan een recreatiemeer gelegen!


Het geweldige van een vakantiehuis aan een meer in Noord-Italië is natuurlijk dat je er die heerlijke koffie, het zalige ijs en perfect eten er zomaar bij krijgt. Maar dat geldt dan niet alleen voor het Garda meer, maar ook voor het Lago Maggiore, Ledromeer, Luganomeer, Comomeer en Iseomeer. Aan het Gardameer, Comomeer en vooral ook het Lago Maggiore biedt OUT! Vakantiehuizen  u een aantal sympathieke vakantieaccommodaties.

Karinthië in Oostenrijk biedt echter ook een uitgebreide selectie strak blauwe meren, gevuld met helder schoon (zuiver als drink-) water. Wörthersee (Klagenfurt), Millstätter See,  Ossiachersee, de Faaker See en natuurlijk het schaatsmeer van de alternatieve Elfstedentocht, de Weissensee zijn de bekendste. Niet ver van de Wörthersee en de nabij Villach gelegen Ossiacher See ligt de OUT! Vakantiehuizen bestemming aan een veel kleiner, maar echt recreatiemeer, de Maltschachersee. Direct aan het meer, met een grote speeltuin, panoramaterras (goed eten!) en een binnenzwembad! Enne, niet geheel onbelangrijk, in de zomer lopen de temperaturen van de meren hier op tot wel 28 graden!

Vast wel eens gehoord dat je in Ierland hele grote vissen kunt vangen! Dat kan natuurlijk in zee, maar Ierland heeft ook prachtige grote meren, "Loughs", zoals ze daar zeggen. Nabij het toeristische Killarney in county Kerry ligt Lough Leane, maar ben je op zoek naar meren in Ierland, dan ga je naar county Mayo, naar Lough Conn, of nog beter naar Lough Mask.

Meren in België? De  meren  van Robertville en Butgenbach op de Hoge Venen en in het zuiden Eau d'heure! In Frankrijk? Vakantieregio's de Loire, de Dordogne, de Alpen en de Auvergne bieden volop grote en kleine meren, waaraan u vervolgens weer een prachtige selectie aan OUT! Vakantieparken kunt vinden!