maandag 17 maart 2014

Kindvriendelijke vakantiehuizen in Toscane

Als ik aan Toscane denk, dan denk ik aan Toscaanse landgoederen, met luxe karakteristieke vakantiehuizen met balken in het plafond. En natuurlijk aan een prachtig stijlvol blauw zwembad in een heuvelachtig landschap vol olijfbomen en  wijnranken. Ik denk aan heel lekker eten en nog betere wijn. Aan oude Toscaanse stadjes waar de romantiek vanaf straalt.
Klinkt niet direct als de meest kindvriendelijke bestemming?


Ik hoor dan ook nog wel eens dat gezinnen met kinderen wel kiezen voor de Italiaanse bestemming Toscane, maar niet voor een authentiek landgoed of karakteristieke villa. Een chaletcamping geeft de faciliteiten voor het vermaak van de kinderen en  pap en mam kunnen middels daguitstapjes naar  Florence, Sienna , San Gimignano en Multepuciano alsnog hun hart ophalen. Maar dan moet je 's avonds weer naar de chaletcamping....
Niks mis met een chaletcamping hoor, de kinderen hebben de tijd van hun leven en daar worden wij ouders nu eenmaal blij en relaxt van, dus wilt u naar Italië aan zee? Vooruit, volop chaletcampings.

Maar ik vind dat als je naar Toscane gaat, dan hoort daar een karakteristiek vakantiehuis en locatie bij die de culturele sfeer ademt van Toscane, zodat u na een dag van adembenemende indrukken op uw eigen terras kunt ontspannen middels het  echte Toscaanse genieten.

Dus moeten de kinderen mee naar een Toscaans landgoed! Klinkt als straf, maar dat is het niet. Er zijn ondertussen ook in Toscane landgoederen waar aan de kinderen wordt gedacht. Ik zet er een paar voor u op een rij:

1. Prachtig domein Casa Colonica met 8 vakantieaccommodaties aan het meer van Trasimeno (Lago di Trasimeno)  met grote tuin met speeltoestellen, een zwembad en een kinderbad.

2. Mijn persoonlijke favoriet, Il Molinello in Asciano. Niet vanwege de luxe, maar "Toscaanser" wordt het gewoon niet. En de kinderen voelen zich hier binnen een uur volledig thuis. Volop ruimte, speeltoestellen en zwembad. Heerlijk landelijk leven!

3. Last but not least? Castello di Fezzana in Montespertoli, een prachtig landgoed met speeltoestellen, zwembaden en een recreatieruimte. Zelfs met een activiteiten/excursie programma!

Een compleet overzicht? OUT! Vakantiehuizen heeft ook een pagina met kindvriendelijke vakantiehuizen op een rij!