vrijdag 24 juni 2011

Weg van huis & paard

Het is bijna weekend. Velen pakken komende zaterdag en zondag hun hobby op. Dat zien we ook terug in het verkeersbeeld van het weekend: mountainbikers, wielrenners, oldtimers maar bijv. ook de voortgetrokken paardentrailers op weg naar een concours hippique. OUT! Travel heeft voor deze hobbyisten vaak afgestemde vakantiehuizen. In dit bericht aandacht voor de ruiters, amazones en grooms met de paardentrailer achter de auto.

Nu is de gemiddelde ruiter, amazone en groom niet direkt het proto-type van de gemiddelde vakantieganger. Vakantie betekent voor deze mensen immers weg van huis & paard en weg van een fanatiek beoefende hobby.

Als  vakantie-aanbieder zou je deze groep daarom kunnen negeren maar je kunt ook gerichte hippische arrangementen aanbieden. Zo biedt OUT! Vakantiehuizen in  bijv. in Den Ham, Twente, Overijssel vakantiehuizen met paardrijmogelijkheden. Voor jong & oud, beginners (inclusief lesmogelijkheden) en gevorderden. Professioneel georganiseerd: http://www.out.travel/web/out.web/hsnw/park2.htm?t=nl&p=490

Paardenvolk is dan misschien geen vakantievolk maar we weten dat paardenvolk onderling gezellig volk is. En dan moet het er natuurlijk altijd een keer van komen beste paardenmensen: met z'n allen een midweekje (want in het weekend moet je op concours) naar één van onze groepsaccommodaties: http://www.out.travel/nl/groepshuizen.htm. Dan niet vergeten om bij boeking een voordelig een zogenaamde zaakwaarnemer bij je annuleringsverzekering van Europeesche Verzekering af te sluiten. Je kunt immers niet van huis als de oppas voor je paard(en) uitvalt!

donderdag 23 juni 2011

Naar (je eigen) bergen? Naar Oostenrijk!

Geen zin in oranjefeesten in de Alpen zoals gisteren beschreven in het blogbericht over de Alpe d'Huez? Denk dan eens in aan de vakantiehuizen van OUT! Travel in Oostenrijk. Op je eigen bergtop kun je vreemd volk gewoon weren.

Ook de vakantiehuizen van OUT! Travel in Oostenrijk  zijn net zoals bij OUT! in Frankrijk het geval is, geselecteerd op goede verblijfs- en recreatiemogelijkheden in zowel de zomer als de winter. Kijk dus voor zowel je wintersport als voor nog in deze zomer je bergsportvakantie, wandelvakantie, MTB-vakantie of zonvakantie in het merengebied van karinthië, eens op onze webpaginas over Oostenrijk: http://www.out.travel/oostenrijk/

Voor de welbedeelden onder ons: in de Karnische Alpen worden de 2690m. hoge Grosse Kinigat en de 2600m. hoge Rosskof voor samen 121.000 euro ter verkoop aangeboden.

woensdag 22 juni 2011

L'Alpe d'Huez terug in Tour de France

Op 22 juni 2011 is het in de Franse Alpen Koninginnedag. Er wordt een ware invasie van Nederlandse wielersportliefhebbers en vakantiegangers verwacht om Robert Geesink op de Alpe d'Huez te steunen.

De beroemde Alp met 26 karakteristieke bochten was inmiddels 26 keer finishplaats. De Italiaan Coppi won er als eerst in 1952. De Spanjaard Sastre in 2008 als laatste. Acht keer won een Nederlander. De laatste keer in 1989.

De Nederlandse winnaars: 1976: Joop Zoetemelk; 1977: Hennie Kuiper; 1978: Hennie Kuiper; 1979: Joop Zoetemelk; 1981: Peter Winnen; 1983: Peter Winnen; 1988: Steven Rooks; 1989: Gert-Jan Theunisse.

Tijdens de Tour zijn er meer mensen uit Nederland op de berg dan uit welk ander land dan ook. Dat geeft in het bijzonder voor de renners een unieke sfeer. De Nederlanders maken er ter plaatse een soort volksfeest van zoals bij de Elfstedentocht. De overwinnig van Rooks in 1988, net nadat het Nederlands voetbalelftal de Europeesche titel had veroverd, betekende een ongekende feestzomer. De destijds aanwezige Nederlandse wielrenners herinneren het zich als één van de mooiste momenten in hun loopbaan.

Zelf tijdens de Tour de France 2011 de Alpe d'Huez bezoeken. Doe het vanuit een vakantiehuis "karakteristiek als van OUT!: http://www.out.travel/frankrijk/alpen/

dinsdag 21 juni 2011

Prijzen koopwoningen verder omlaag

Cijfers van het CBS en het Kadaster tonen aan dat in de maand mei de prijs van een verkochte koopwoning gemiddeld 1,8% lager lag dan in dezelde periode vorig jaar. Een maand eerder bedroeg dit perecntage 2,1% Hoe zit het met de prijzen van huurhuizen, zoals die van OUT! Vakantiehuizen?

Alle koopwoningtypes waren in mei goedkoper dan een jaar eerder. Vrijstaande woningen daalden het meest met 2,2%. Hoekwoningen met 0,9% het minst. In Utrecht en Groningen stegen de prijzen echter met resp. 0,5 en 0,3%. In overig Nederland daalden de prijzen, in Friesland met gem. 4,4%.

Vanaf augustus 2010 zijn de prijzen vrijwel onafgebroken afgenomen. In mei wisselden ongeveer 10.000 woningen van eigenaren. Dit aantal is ongeveer even groot als vorig jaar. Wel nam het aantal  vrijstaande woningen toe met bijna 11% ten koste van met name het aantal verkochte appartementen.

Tot slot de huurprijs van een OUT! Vakantiehuis: in binnen- en buitenland 'Voordelig als van OUT!' natuurlijk. Overtuig jezelf met een kijkje op  http://www.out.travel/nl/vakantiehuizenvoordeelpagina.htm. Een pagina vol waar voor je geld (anvr/sgr)!

maandag 20 juni 2011

Underground boerenmarkt

Onderwerp van de zomercolumn van het NOS-journaal was vanmorgen de zogenaamde undergroundboerenmarkt. Een alternatieve boerenmarkt in Amsterdam van voornamelijk via Twitter bijelkaar geroepen liefhebbers van zelfgemaakt voedsel. De NOS-verslaggever baarde opzien door het verbod om filmopnames te maken, met zijn mobieltje te omzeilen.

De NOS kreeg daarmee veel kritiek over zich heen. Evenals trouwens de kopers en verkopers op deze formeel illegale boerenmarkt. In de sociale media werd fijntjes gerefereerd aan het onlangs ervaren EHEC-gevaar bij ongecontroleerd voedsel.

Gelukkig is er voor de liefhebber van een meer milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde levensstijl ook nog de alternatieve vakantiehuisjesboer. Kijk maar eens naar de speciale selectie 'groene vakantiehuizen' van OUT! Travel: http://www.out.travel/nl/groenevakanties.htm

'Vakantiehuizen Karakteristiek als van OUT!', met toestemming gefotografeerd en gefilmd en stuk voor stuk legaal ANVR-/SGR-gekeurd.