dinsdag 13 oktober 2015

Groot meergeneratie vakantiehuis

Wat maakt een groot vakantiehuis een meergeneratie-vakantiehuis? Wat is het verschil tussen een groepsaccommodatie en een familie-accommodatie. Die vragen worden beantwoord door de grote vakantiehuizen in Arcen die OUT! Vakantiehuizen recent aan haar aanbod toevoegde.

Het moge duidelijk zijn dat een pure stapelbedden-accommodatie géén familie-accommodatie is. Dat wel echter niet zeggen dat in familie-accommodaties geen stapelbedden voorkomen. Voor heel veel kinderen is het immers hartstikke leuk om in een stapelbed te slapen. En nog leuker is het om met z'n allen een grote kinderkamer te delen. Daarom vindt u in de 16- en 18-persoons familie-accommodaties in Limburg ook enkele 4-persoons slaapkamers met stapelbedden....

Dan spreekt het voor zich dat er dan ook tweepers. ouderslaapkamers te vinden zijn. In Arcen zijn deze ingericht met boxspings die tegenelkaar te plaatsen zijn of in een losse opstelling als twee enkele beddden dienst doen. Daarmee komen we direct op het meergeneratie-aspect: senioren zien we in toenemende mate weliswaar de slaapkamer delen maar in aparte bedden slapen. Niet voor niets is de caravanindeling met enkele bedden tegenwoordig de meest populaire indeling onder deze doelgroep.

de Maasduinen
De ouderslaapkamers in Arcen hebben een eigen badkamer en terug naar het meergeneratie-verhaal: deels met aangepast sanitair. Dat maakt van de accommodatie tevens een zorgaccommodatie. De in enkele opstelling te plaatsen boxsprings maken de accommodatie multifunctioneel: niet alleen voor zorggroepen maar ook voor reguliere zakelijke groepsverblijven, liggen de tweepersoonskamers met eigen badkamer goed in de markt.

Het familie-karakter van deze grote vakantiehuizen aan de Maas komt echter misschien nog wel het meest tot uitdrukking in de familie-slaapkamers: een grote slaapkamer met boxsprings voor de ouders, een stapelbed voor de kinderen en een eigen badkamer. Een sfeervolle woonkamer, goed uitgeruste keuken, enorme (speel)tuin en een slechtweervoorziening in de vorm van een recreatieruimte met spelen en speeltoestellen als tafelvoetbal/-tennis e.d. maken het beeld compleet.

Limburg klinkt voor veel mensen ver weg. Toch is deze familie-accommodatie tussen Venlo en Nijmegen verrassend centraal gelegen en vlot te bereiken. De fraaie streek met de Brabants/Limburge Peel aan de westzijde van de Maas en aan de oostzijde de fraaie grensstreek met Duitsland, heeft veel te bieden. Zo zit u in deze groepsaccommodatie centraal t.o.v. de attractieparken Toverland in het Nederlandse Sevenum en het Duitse Irrland bij Twisteden onder de wierook van bedevaartsoord Kevelaer. De grote vakantiehuizen liggen tegen de Limburgse bossen die overgaan in natuurpark De Maasduinen. Het pittoreske Arcen zelf is natuurlijk bekend vanwege de Kasteeltuinen, de thermaalbaden en de gezellige Maasboulevard. Vakantiehuis en bestemming, vormen de beste ingrediënten voor een geslaagd familie-weekend of midweekje met de zakelijke (zorg)groep.

Nieuwsgierig geworden? In de webpresentaties van het vakantiehuis voor 16 personen, het vakantiehuis voor 18 personen of de combinatie voor 34 personen leest u alles over huis en omgeving. De webpagina Peel & Maas is speciaal aan deze omgeving gewijd. Come in, find OUT!