dinsdag 25 maart 2014

Paasvakantie-Meivakantie I: Vakantiehuis aan de Costa Blanca

Belofte maakt schuld. We hadden beloofd om u te tippen voor wat mooie meivakantie bestemmingen! Voor onze Vlaamse klanten is dat de paasvakantie. Topbestemming 1 is een hele traditionele, de Costa Blanca, Spanje aan zee, bekend van het massatoerisme naar Benidorm, het ietwat luxere Calpe en het hartelijke Torrevieja. Waarom is dat een meivakantie topbestemming? Allereerst omdat onze Katja aan de Costa Blanca woont. En onze Katja heeft betreffende vakantiehuizen aldaar gezorgd voor de allermooiste krenten uit de pap. En dat betekent dat u een riante fly-drive meivakantie kunt reserveren naar een betaalbaar vakantiehuis, een voordelig appartement aan zee of een luxe villa met zwembad. 
Zon, zee en strand in de meivakantie
Costa Blanca in de meivakantie

Verder zijn vluchten en autohuur  rondom de paasvakantie en meivakantie veelal nog voordelig. En naar de Costa Blanca vliegen veel low-cost airlines. Met Ryan-air, Transavia of Veulings vliegt u voor een mooi tarief naar Alicante of Valencia. Vaak kunt u de, in Spanje zeer voordelige, huurauto gelijk bijboeken. En dan zorgt OUT! Vakantiehuizen nog voor een zeer betaalbaar vakantiehuis. Net op de zaterdag hogere tarieven? Vraag ons dan gewoon om een alternatieve aankomstdag!

De toeristische infrastructuur van de Costa Blanca bestaat al lang en voorziet dan ook in vele mogelijk vakantieactiviteiten die verder gaan  dan het strand of een bezoek aan een van de vele golfbanen. Mijn kinderen vonden de trip met de boot naar het "pirateneiland" Isla Tabarca (vanaf Santa Pola met een boot met glazen bodem (aquarium idee!)) absoluut het hoogtepunt. Persoonlijk vond ik iedere dag het heerlijke eten (dat ik vaak ook nog zelf mocht aanwijzen...) voor een habbekrats (nee daar kun je echt niet voor gaan staan koken) het toppunt van relaxen! Heel veel weten? Lees dan de Costa Blanca regio-informatie op de website van OUT! Vakantiehuizen.

Maar welk vakantiehuis dan?
Uw appartement aan zee, met zwembad, en dan natuurlijk niet in het massatoerisme, maar omgeven door prachtige natuur? Of kiest u voor een heerlijk ruim particulier vakantiehuis? Niet ver van zee en strand met heel veel comfort? Of trakteert u zichzelf, nu de prijzen nog acceptabel zijn, op een heuse villa met zwembad ? We horen t wel!