vrijdag 1 juli 2011

Eerste Hulp Smart Phone

De eerste zomervakantie's zijn begonnen. Miljoenen vakantiegangers trekken Europa in. Ruim een derde met de smart phone. De afgelopen periode verschenen in de media diverse berichten over de voor- en nadelen van het smart phone-gebruik over de grens. Met dit artikeltje willen we U een aardig voordeeltje niet onthouden: de ook offline funktionerende EHBO-app.

De smartphone-gebruiker hoeft natuurlijk niet op de algemene voordelen van zijn/haar telefoon te worden gewezen. Laten we ons daarom beperken tot de waarschuwing om tijdens Uw buitenlandse vakantie het automatisch updaten van apps te deactiveren en de ook  funktie 'data roaming' uit te zetten. Daarmee wordt voorkomen dat alleen al op de achtergrond dure MB's worden gedownload. Tenzij U bijv. een voordeliger vakantie-/buitenlandbundel van Uw provider heeft afgenomen, is het beter om het internetgebruik vervolgens te beperken tot de momenten waarop van voordelige of gratis wifi-netwerken gebruik kan worden gemaakt. Providers zijn weliswaar verplicht om de mobiele internetter in het buitenland te waarschuwen zodra 50MB dataverkeer wordt bereikt maar dan is de rekening provider-afhankelijk ook al opgelopen tot gemiddeld zo'n 75 euro.

Mede daarom funktioneert de EHBO-App die gratis beschikbaar wordt gesteld door Agis Zorgverzekeringen ook zonder dat er internetverbinding nodig of überhaupt beschikbaar is. Dit EHBO-naslagwerkje voor Androidtelefoons en iPhones bevat tevens een een klein medisch woordenboek (7 talen).  OUT! Vakantiehuizen sluit zich daarom helemaal aan bij de aanbeveling zoals die eerder al in het NRC Handelsblad te lezen was. Meer informatie en downloaden: http://www.out.travel/nl/vakantiehuizentraveltip.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten