donderdag 10 september 2015

Waar naar toe in de herfstvakantie?

Misschien is de herfstvakantie bij OUT! Vakantiehuizen wel de mooiste vakantieperiode. Het aanbod vakantiehuizen is zeer gevarieerd. Van vakantiehuizen aan zee om eens echt uit te waaien tot vakantiehuizen in de beschutting van een fraai verkleurend herfstbos. Van vakantiehuizen met uitzicht op de geel gekleurde larix tegen de met de eerste sneeuw bepoederde bergtoppen tot mediterrane vakantiehuizen badend in een aangename najaarszon.  En op weg er naar toe: niet de grote zomerdrukte/lange zomerfiles! Bovendien: minder drukte betekent automatisch lagere prijzen. Pakken dus dat vakantiehuisvoordeel in de herfstvakantie!

Dit beleeft u alleen in de herfstvakantie
Zugspitze in de herfst
Een mooi voorbeeld van hoe gevarieerd een herfstvakantie kan zijn, was de vakantie van 2014 in één van de vakantiewoningen van OUT! Vakantiehuizen in Lermoos. Lermoos ligt met Ehrwald, net over de grens, aan de Oostenrijkse kant van de bekende Zugspitze. Zeker in de relatief rustige herfstperiode is Lermoos vanuit Nederland over de Duitse Autobahn goed binnen een dag bereikbaar. Is het niet geweldig om dan in bijna zomerse temperaturen door een pak versgevallen sneeuw te wandelen!? Kijk eens hoe mooi de Zugspitze tegen die helderblauwe lucht afsteekt.

Is in de herfst niet alles veel mooier?
Hohenschwangau Füssen in de herfst
In het gebied van deze OUT!-vakantiehuizen in Tirol, spreken ze van de 'Goldene Jahreszeit'. Is de natuur in de winter vaak grauw of egaal wit en in de zomer voornamelijk groen, in de herfst is de kleurvariëteit groot en geeft een zacht najaarslicht een contrastrijke gouden gloed aan het landschap. Zie bijv. het wereldberoemde sprookjeskasteel Neuschwangau of Hohenschwangau eens in die herfstzon liggen. Gelegen op amper 30 minuten vanuit de OUT!-vakantiehuizen in Lermoos, vormt een bezoek aan dit kasteel bij het Duitse Füssen en de spectaculaire Marienbrücke over de indrukwekkende Pöllatschlucht, het ideale uitstapje.
Marienbrücke/Pöllatschlucht in de herfst

Goldene Jaherszeit, Indian Summer...
We vertellen natuurlijk niets nieuws, al dit moois -en zeggen de beelden niet veel meer dan onze woorden?- is met termen als 'Goldene Jahreszeit' en 'Indian Summer' al lang met grote waardering benoemd!  Come in, find OUT! en beleef het zelf! Daar hoeft u overigens niet voor naar Oostenrijk. OUT! Vakantiehuizen heeft op de webpagina Herfstvakantiehuizen ook vakantiehuizen in bosrijke streken dichtbij. Denk aan Drenthe, Overijssel, Gelderland/Veluwe, Brabant/Limburg, Ardennen, Eifel/Moezel/Hunsrück, Elzas/Vogezen enz.). In de laatstgenoemde streken is het in het najaar bovendien extra goed toeven vanwege de wijn-/oogstfeesten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten