dinsdag 21 juni 2011

Prijzen koopwoningen verder omlaag

Cijfers van het CBS en het Kadaster tonen aan dat in de maand mei de prijs van een verkochte koopwoning gemiddeld 1,8% lager lag dan in dezelde periode vorig jaar. Een maand eerder bedroeg dit perecntage 2,1% Hoe zit het met de prijzen van huurhuizen, zoals die van OUT! Vakantiehuizen?

Alle koopwoningtypes waren in mei goedkoper dan een jaar eerder. Vrijstaande woningen daalden het meest met 2,2%. Hoekwoningen met 0,9% het minst. In Utrecht en Groningen stegen de prijzen echter met resp. 0,5 en 0,3%. In overig Nederland daalden de prijzen, in Friesland met gem. 4,4%.

Vanaf augustus 2010 zijn de prijzen vrijwel onafgebroken afgenomen. In mei wisselden ongeveer 10.000 woningen van eigenaren. Dit aantal is ongeveer even groot als vorig jaar. Wel nam het aantal  vrijstaande woningen toe met bijna 11% ten koste van met name het aantal verkochte appartementen.

Tot slot de huurprijs van een OUT! Vakantiehuis: in binnen- en buitenland 'Voordelig als van OUT!' natuurlijk. Overtuig jezelf met een kijkje op  http://www.out.travel/nl/vakantiehuizenvoordeelpagina.htm. Een pagina vol waar voor je geld (anvr/sgr)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten