vrijdag 7 september 2018

Fiets jouw Vuelta in de Picos de Europa

Ga je (een stukje van) de Vuelta fietsen deze zomer?

Onze vakantiewoningen in het bijzonder sfeervolle 'middeleeuwse' Potes in de Noord-Spaanse Picos de Europa vormen een ideale uitvalsbasis.

Vanuit Potes klim je natuurlijk een keer via Mieses naar de Monasterio de Santo Toribio de Liébema, een te bezichtigen klooster in gebruik. Het was de slotklim van de Vuelta-etappe van 7 september 2017. Een wat langere en uitdagender klim, is de route naar Fuenta Dé. Hoger en verder kun je niet. Je zit middenin de Picos. Alleen de gondelbaan brengt je nog eens 750m in één traject(!) omhoog, het mooie hooggebergte in.

Nog zo'n 'bergetappe' is de fraaie route van Potes, over een kleine bergpas, naar het stuwmeer van Riano. Op kaart lijkt het een doorgaande weg maar dat is het vanwege het bergachtig-karakter, in de praktijk niet. Dat maakt het een mooie fietsroute, die ook al een stuk zuidelijker aan doet. De 'die hards' zouden bij Riano weer in noordelijk richting omhoog kunnen rijden om na ongeveer 10km, rechtsaf over de LE2711 dwars door Nationaal Park Picos de Europa en via Caldevilla de Valdon, Posada de Valdon en Santa Marina de Valdon weer richting Potes te fietsen. Die etappe zou je echter ook op een volgende toerdag in tegengestelde richting kunnen rijden. Je rijdt dan vanaf Potes eerst weer richting stuwmeer maar bij Portilla de la Reine ga je rechts richting Santa Martina de Valdeon/Picos de Europa.

De route van Potes richting noordkust raden wij zeker in vakantieperiodes af. Die voert door een smalle kloof, wordt druk bereden en fietsers wordt niet bepaald de meeste ruimte gegund. Rij die route gewoon een keertje met de auto voor een middagje strand in één van de intieme baaitjes van de mooie Costa Verde, bijv. bij het bekende Llanes.

Klik hier voor de vakantiehuizen van het Noord-Spaanse Potes voor een (fiets)vakantie van bergen en zee!

Foto(C): Potes (Picos de Europa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten