donderdag 6 september 2018

Verrassend Frans, veelzijdig en.... dichtbij!

Verrassend veelzijdig, verrassend dichtbij? Waar? De Thierache! Landschappelijk een kruising tussen Normandië en de Nederlandse Achterhoek. Gekenmerkt door die vele typische kerken, robuust gefortificeerd om de vroegere dorpsbewoners te beschermen. Verder op en top la campagne, Frans platteland. Op een steenworp van de Belgische grens maar ook... Parijs! Verrassend centraal voor zeer diverse uitstapjes.

Bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Chateau de Chantilly zo'n 50km ten noorden van Parijs(!). Qua zowel in- als exterieur een prachtig kasteel omringd door stijlvolle tuinen. Met o.a. het Musée du Cheval over de rol van het paard in de menselijke beschaving.

In de buurt (Plailly) vindt u ook het Parc Astérix. Een leuk thematisch (Astérix en Obelix, u bent hier immers in Gallië) pretpark. Ad pretparken: op nog geen uur rijden ligt Disneyland Parijs.

En dan heeft u oostelijk van u nog de champagnestreek. Ontdek de mooie auto-/motorroutes bijv. via Dormans in de mooie Marne-vallei met het bijzondere Mémorial des Batialles de la Marne (WO-I), Epernay en natuurpark La Montagne de Reims naar de statige en bezienswaardige champagnehoofstad Reims.

Alstublieft: onze vakantiehuizen in de Thierache!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten