vrijdag 7 september 2018

Olympia Region Seefeld

Een vakantiebestemming voor door het gehele jaar: Olympiaregion Seefeld in Tirol!
Eigenlijk helemaal niet zo ver weg! Recht onder München, precies tussen het bijzondere Duitse grensplaatsje Mittenwald (stad van vioolbouwers met te bezoeken ateliers/souvenirwinkeltjes) en het leuke Innsbruck (hoofdstad van Tirol) ligt een plateau met daarop het gezellige Seefeld. Hét langlaufcentrum van Oostenrijk (MTB buiten het seizoen), omringd door de (skipistes van) Wetterstein en Karwendel.


U wandelt daar boven zeer panoramisch, Al dan niet gebruikmakend van de bergbanen naar bijv. de Rosshütte of het Seefelder Joch. Minder inspannend maar niet minder aangenaam is een tochtje langs de Wildsee of de Leutascher Ache. Zeker niet minder indrukwekkend is een tocht door de spectaculaire Leutacher Geisterklamm: een beangstigende kloof van overweldigend natuurschoon, tussen Leutasch (A) en Mittenwald (D). Vanwege de gevarieerde vegetatie van naald- en loofhout, ook in de herfst zeer bezienswaardig!

Seefeld heeft geweldige sportaccommodatie, waaronder een fraai binnen-/buitenzwembad!

De weg van het Seefelder plateau daalt spectaculair af naar het dal van de Inn, je onderweg uitzicht biedend tot aan de Italiaanse Alpentoppen. Al met al sta je met een half uur in de goed toegankelijke, historische binnenstad van Innsbruck. Hoef je niet alles in één middag te bekijken, kom je gewoon nog een keer terug!

Maar nu eerst snel naar de regionale vakantiehuizen.

Foto(C): omgeving Leutascher Ache (Mittenwald-Seefeld)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten