woensdag 5 september 2018

Rondje IJsselmeer

Wel eens op de Afsluitdijk geweest? De scheidslijn tussen de Waddenzee (Unesco Wereld Erfgoed) en het zoetwater van het IJsselmeer, de voormalige Zuider Zee. De dijk dwars door dat IJsselmeer van het historische Enkhuizen (Openlucht Museum) naar het nieuw gebouwde Lelystad (Batavialand!), de hoofdstad van zeebodem-/polderprovincie Flevoland, wel eens gereden? 



Het IJsselmeergebied is een fascinerende regio. Aan de Noord-Hollandse kant met leuke plaatsjes zoals het al genoemde Enkhuizen maar ook oude vissersplaatsjes als Hoorn en Volendam (klederdracht). Met in het achterland Alkmaar (kaasmarkt) en... Amsterdam!.
Aan de Friese kant bijzondere (Elfsteden-)plaatsjes als Stavoren, Hindelopen, Workum (Jopie Huismanmuseum) en Makkum (aardewerk). Met in het achterland de Friese Meren en toppers als Sneek (Watertoren, Skûtsjesilen) en Leeuwarden (Culturele Hoofstad van Europa 2018).

Kortom, tijdens een vakantie rondom het IJsselmeer kom je tijd te kort! Gelukkig is het tussen de middag snel en gezond snacken bij de vele viskramen in deze regio. Bovendien kom je met een huidskleurtje terug uit deze waterrijke regio alsof je 2 weken op de Bahama's hebt gezeten!

Vind hier jouw vakantiehuizen (Anvr/Sgr) voor een Rondje IJsselmeer!

OUT! Vakantiehuis Gaast NL-FR-0009



Geen opmerkingen:

Een reactie posten