vrijdag 7 september 2018

Streep van je bucket list af: Neuschwanstein

De grensstreek van het Duitse Beieren en het Oostenrijkse Tirol leent zich uitstekend voor een korte (vlotte bereikbaarheid!) of wat langere vakantie. Natuurlijk zit u hier in een wintersportregio maar ook zomers is het er met de talloze wandel- en MTB-mogelijkheden, Badeseen en bergsportmogelijkheden, goed vertoeven. In de herfst toont zich hier de zogenaamde 'Goldene Jaherszeit' in optima forma. Ook het frisgroene voorjaar, de tijd dat de Milka-koeien weer naar de almen worden geleid, is een aangename reistijd.

Natuurlijk bezoekt u een keer het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein. Neem de wandelroute naar boven en maak even een klein omweggetje over de indrukwekkende Marienbrücke. Door de roosters onder uw voeten ziet u een indrukwekkend diepe kloof, in zuidelijke richting kijkt u over Neuschwanstein heen tot ver in Beieren!
Neuschwanstein

Schwangau kent nog een tweede kasteel: Hohenschwangau. U bent dan in de buurt van de idylische Alpsee. De historische Altstadt van het karakteristieke Füssen is eveneens het bezoeken waard. Füssen ligt aan het wilde water van de in Oostenrijk ontspringende rivier de Lech met, even verderop de populaire (aangelegde) Lech-watervallen.

Wij hebben een aantal vakantiewoningen in deze grenstreek geselecteerd op max. 50km/45 min. rijden van Schwangau/Füssen. De Oostenrijkse Tannheimer Berge bij (wintersportgebied) Nesselwängle tot in de Zugspitze Arena (gletscherskien!) bij Lermoos/Ehrwald.

 De Beierse vakantiewoningen vindt u ten westen en oosten van de Forggensee (alle vormen van waterrecreatie) en bij Füssen zelf.
De Marienbrücke
Zelf een keer in de herfst foto's zoals op deze pagina schieten? Ga wel op winterbanden. Zo (foto onderaan) trof de OUT!-selecteur op 21 oktober 's avonds na het avondeten z'n auto op een parkeerplaats bij Tannheim aan.

Come in, find OUT!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten