dinsdag 4 september 2018

Vakantie Frankrijk met inhoud

Ontdek het fraaie, bosrijke Nationaalpark Périgord-Limousin vanaf onze glamping bij Antonne-et-Trigonant of bijzonder karakteristieke vakantiewoningen bij Coussac-Bonneval.

U zit hier globaal tussen de sfeervolle, historische (Romeinse tijd) Franse steden Limoges en Périgieux. Nabij het gezellige centrum van vele winkeltjes en terrasjes vindt u in Limoges het mooie en ook bij kinderen zeer populaire Aquarium du Limousin. Misschien wel de mooiste stadswijk is het Quartier de la Boucherie (de slagerswijk). U kende natuurlijk het Limousin-rund al, dan weet u nu ook waar het vlees vandaan komt. Porseleinstad Limoges heeft verder een mooie kathedraal, diverse musea en volgens velen het mooiste station van Frankrijk.

Ook de historie van Périgieux gaat zichtbaar terug tot aan de tijd van de Romeinen. Toch is de bijzondere en impossante kathedraal de grootste blikvanger. Périgieux is een gezellige en levendige stad met gezellige markten, winkeltjes en terrasjes. Bij de stad vindt u mooie druipsteengrotten (Grotte de Tourtoirac).

Hoewel het Parc Naturel Périgord-Limousin veel meer grotten biedt en u er qua landschap van oude, slaperige dorpjes, uitgestrekte bossen, leuke riviertjes en authentieke kastelen niet snel uitgekeken raakt, moet u toch even doorrijden naar de noordkant van het park. Daar vindt u Oradour-sur-Glane. Het destijds welvarende dorp is aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verrast door een vernietigende en moorddadige wraakaktie van de Nazi's. Op last van de Franse generaal De Gaulle is het dorp in die staat gelaten, een paar kilometer verderop herbouwd en vertelt het anno nu als stille getuige, samen met een museum van soms pijnlijk persoonlijke stukken, de duidelijke boodschap van De Gaulle: nooit meer oorlog! Past het binnen een vakantie? Vakantie mag inhoud hebben toch?

Klik hier voor de vakantiehuizen in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten