vrijdag 7 september 2018

Granada/Alhambra, Sierra Nevada, Costa Tropical

Dit stukje Andalusië in Zuid-Spanje staat toch ook op jouw bucket list. Of kom je er als fan al jaren?

Granada is natuurlijk bekend om het Alhambra, het indrukwekkende paleis hoog boven de stad en stammend uit de Moorse (Arabische) tijd. Niet voor niets Unesco Wereld Erfgoed. Bezoek ook de iets lager gelegen Moorse Wijk van witte (grot)woningen. Het huidige stadscentrum, beneden aan de rivier de Genil, is een combinatie van moderne winkelstraten en oude, smalle straatjes met ontelbare en oosters aandoende winkeltjes en kraampjes.

Granada ligt temidden van de natuurparken Parque Natural Sierra de Huétor, Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama en het grote Parque Nacional de Sierra Nevada. De tegenstellingen in dit laatste gebied zijn groot: op de hellingen van de Sierra Nevada vind je skipistes maar de streek kent ook (de enige Europese) woestijn! In de tijd dat cowboys voor de camera nog een sigaret mochten opsteken, werden er de Europees geproduceerde westernfilms opgenomen!

Door een landschap van die typische witte dorpjes van Andalusië, her en der vanuit een grot uitgebouwd, kom je vanuit onze vakantiehuizen in Granada en omstreken, bij de Costa Tropical aan de Méditerranée.

Mooie stranden! Wat minder druk dan die aan de meer westelijk gelegen Costa del Sol (van Gibraltar (apenrots) en Marbella tot Malaga en Torremolinos). Klik hier voor een selectie van vakantiehuizen in die kuststreek.

Het Moorse Alhambra te Granada

Geen opmerkingen:

Een reactie posten